ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
"Από το Fuji στον Hokusai"
Εκπαιδευτικά προγράμματα >> Παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων >> "Από το Fuji στον Hokusai"

"Από το Fuji στον Hokusai"

2012 - 2013

Το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας, στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων που υλοποιεί κάθε χρόνο, πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια του έτους 2013 εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Από το Φούτζι στον Χοκουσάι».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιήθηκε υπό την επιμέλεια της Διευθύντριας του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης της Κέρκυρας Δέσποινας Ζερνιώτη ενώ τον συντονισμό και την υλοποίηση είχε ο Κωνσταντίνος Χριστόπουλος - Αρχαιολόγος.

Το πρόγραμμα είχε την εξής διάρθρωση:

α. Ομιλία και προβολή διαφανειών με θέμα το Όρος Φούτζι και τη σπουδαιότητά του στην ιαπωνική κουλτούρα - Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τον ιαπωνικό πολιτισμό και ειδικότερα με το όρος Φούτζι, την ιαπωνική μυθολογία και τις παραδόσεις καθώς και την ιαπωνική τεχνική της ξυλογραφίας και των τυπωμάτων μέσω σχετικής ομιλίας και προβολής .

β. Δύο εργαστήρια με θέμα την παραγωγή τυπώματος με την τεχνική της ξυλογραφίας και την ιαπωνική τέχνη του χαρτιού tatebanko.  Τα παιδιά συμμετείχαν στα εργαστήρια με θέμα την παραγωγή τυπωμάτων με την παραδοσιακή τεχνική της ιαπωνικής ξυλογραφίας καθώς και της τεχνικής του tatebanko (ιαπωνική τεχνική κατασκευής τρισδιάστατων σκηνικών από χαρτί).

γ. Ξενάγηση στην ιαπωνική πτέρυγα του Μουσείου σε 3 επιλεγμένα ιαπωνικά τυπώματα από τη σειρά τυπωμάτων "36 όψεις του όρους Φούτζι" του καλλιτέχνη Katsushika Hokusai με διανομή σχετικού φυλλαδίου.

Το πρόγραμμα απευθυνόταν σε παιδιά της  Δ΄, Ε΄ & ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού και το παρακολούθησαν πάνω από 450 μαθητές.                              

"Από το Fuji στον Hokusai"
  • Από το Fuji στον Hokusai
  • Από το Fuji στον Hokusai
  • Από το Fuji στον Hokusai
  • Από το Fuji στον Hokusai
  • Από το Fuji στον Hokusai
  • Από το Fuji στον Hokusai
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Νέα - Εκδηλώσεις
Δελτίο Τύπου: Εγκαίνια Έκθεσης "Το Τάγμα κα το Ανάκτορο Αρχαγγέλου Μιχαήλ &Αγίου Γεωργίου στην Κέρκυρα"ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Tο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης εγκαινίασε την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 την περιοδική έ...
Δελτίο Τύπου "Η Ιαπωνία και το Βιβλίο"ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ«Η Ιαπωνία και το Βιβλίο»Το Ukiyo-e (Εικόνες ενός ρέοντος κόσμου),τα Μanga του Hokusa...