ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Εκδήλωση στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας: ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ 2013
Εκπαιδευτικά προγράμματα >> Παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων >> Εκδήλωση στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας: ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ 2013

Εκδήλωση στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας: ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ 2013

21/10/2013

                             

 

Συμμετέχοντας στη δράση “20-21 Οκτωβρίου: Ημέρα αφιερωμένη στην προβολή του πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας 2013”, που ως θεσμός ξεκίνησε το 2012 με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας διοργανώνει την Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, εκδήλωση-εκπαιδευτική δράση για μαθητές δημοτικών σχολείων στον χώρο του Μουσείου. 

Με την ευγενική υποστήριξη του Φεστιβάλ «Αγών» θα προβληθεί η ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους «Οι ειδικοί της αρχαιολογίας» ( Γαλλία, 2010, διάρκεια 17΄- ελληνική μεταγλώττιση).

Η ταινία, σε σκηνοθεσία Joris Clerte, Pierre-Emmanuel & Luet, Marc Chevalier, απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Εκπαιδευτικής Ταινίας στο Φεστιβάλ Αρχαιολογικής Ταινίας «Αγών 2012». Μέσα από ολιγόλεπτα επεισόδια, οι «ειδικοί της αρχαιολογίας» εξηγούν πώς οι επιστήμονες καταλήγουν σε συμπεράσματα, ερμηνεύοντας στοιχεία που οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε ως ανεξιχνίαστα ή χωρίς σημασία.

Στην εκπαιδευτική δράση συμμετείχαν πάνω απο 200 μαθητές των δημοτικών σχολείων της Κέρκυρας, τάξεων Δ', Ε' και ΣΤ'. Οι μικροί μαθητές παρακολούθησαν μέσα από την τανία κινουμένων σχεδίων τις ειδικότητες που πλαισιώνουν μία αρχαιολογική ανασκαφή. Τέλος μέσα από την συζήτηση που ακολούθησε, λύθηκαν πολλές από τις απορίες τους για το έργο και την συνεισφορά της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Την διεξαγωγή και τον συντονισμό του προγράμματος είχε ο αρχαιολόγος Κωνσταντίνος Χριστόπουλος.

Ώρες έναρξης προβολών: 09.00 π.μ., 10:00 π.μ, 11:00 π.μ., 12:00 π.μ.

  • Το έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας 2013
  • Το έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας 2013
  • Το έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας 2013 (1)
  • Το έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας 2013 (2)
  • Το έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας 2013 (3)
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ