ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Ιστορία
To Μουσείο >> Ιστορία

Ιστορία

Σήμερα στα Ανάκτορα των Αρχαγγέλου Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου στεγάζεται το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης της Κέρκυρας, το μοναδικό μουσείο στην Ελλάδα που είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην τέχνη και τις αρχαιότητες της Άπω Ανατολής και της Ινδίας.

Ιδρύθηκε το 1928, ως Μουσείο Σινοϊαπωνικής Τέχνης, με αφορμή τη δωρεά της σινοϊαπωνικής συλλογής του Γρηγορίου Μάνου. Έκτοτε, το Μουσείο λειτούργησε σαν πόλος έλξης, προσελκύοντας και πολλές άλλες δωρεές, με αποτέλεσμα να περιλαμβάνει περίπου 15.000 αντικείμενα ασιατικής τέχνης από ιδιωτικές συλλογές και δωρεές μεμονωμένων αντικειμένων. Ιδιαίτερα η δωρεά Χατζηβασιλείου το 1973 με την προσθήκη 400 έργων από την Ινδία, το Πακιστάν, το Θιβέτ, το Σιάμ και την Νοτιανατολική Ασία, άλλαξε τον αυστηρά σινοϊαπωνικό χαρακτήρα του Μουσείου και οδήγησε στη μετονομασία του σε Μουσείο Ασιατικής Τέχνης.

Σήμερα το Μουσείο έχει παγκόσμα αναγνωρισιμότητα, με αποτέλεσμα σπάνια έργα των συλλογών του να παρουσιάζονται σε διεθνείς εκθέσεις. Η πιο πρόσφατη πραγματοποιήθηκε στο Τόκιο στο “Tokyo Metropolitan Edo – Tokyo Museum” το καλοκαίρι του 2009.

 

Βεντάλια. Toshusai Sharaku, 18ος αιώνας
Επίσκεψη
Ώρες λειτουργίας

Τρίτη-Κύριακή: 09.00 - 16.00 

Δευτέρα: Κλειστό

 

Εισιτήρια

Δείτε τις τιμές των εισιτηρίων

Νέα - Εκδηλώσεις
Δελτίο Τύπου: Εγκαίνια Έκθεσης "Το Τάγμα κα το Ανάκτορο Αρχαγγέλου Μιχαήλ &Αγίου Γεωργίου στην Κέρκυρα"ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Tο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης εγκαινίασε την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 την περιοδική έ...
Δελτίο Τύπου "Η Ιαπωνία και το Βιβλίο"ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ«Η Ιαπωνία και το Βιβλίο»Το Ukiyo-e (Εικόνες ενός ρέοντος κόσμου),τα Μanga του Hokusa...